Voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden

Vegan & dierproefvrij

Gratis verzending boven €40,-

Your cart
Your cart is empty
Haar textuur: wat is het en hoe krijg je meer textuur in je haar?

Haar textuur: wat is het en hoe krijg je meer textuur in je haar?

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen haar textuur en haar structuur? Deze begrippen worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze betekenen eigenlijk verschillende dingen. In dit artikel vertellen we je meer over wat haar textuur is en bespreken we de beste producten die jouw natuurlijke textuur terug brengen. Blijf lezen om te ontdekken hoe je je haar op zijn best kunt laten uitzien!

 

Wat is haar textuur?

haar textuur, verwijst haar structuur naar de dikte of diameter van elke haarstreng. Haar textuur kan fijn, medium of grof zijn. De textuur van je haar beïnvloedt hoe het reageert op stylingproducten. Bijvoorbeeld, fijn haar heeft vaak meer volume nodig, terwijl dik haar zwaardere producten nodig kan hebben om het in model te houden.

Je kunt je haar textuur testen door een haarstreng vast te pakken met je vingers. Voelen je lokken dik aan, dan heb je een te maken met een meer grove textuur. Voel je haast niks? Dan heb jij waarschijnlijk een fijne haarstructuur. 

Fijn haar

Fijn haar heeft de kleinste diameter en voelt meestal zijdezacht aan. Het kan gemakkelijk plat vallen en mist vaak volume. Omdat fijn haar minder structuur heeft, kan het moeilijk zijn om krullen en volume vast te houden. Dit type haar is vatbaarder voor schade door hitte en chemicaliën, dus het is belangrijk om producten te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor fijn haar, zoals de Volume Boosting oil van Fuente. Deze producten helpen om body en volume toe te voegen zonder het haar te verzwaren.

Medium haar

Medium haar heeft een gemiddelde dikte en is het meest voorkomende haartype. Het is een goede balans tussen volume en stevigheid, waardoor het gemakkelijker te stylen is dan fijn of grof haar. Medium haar is meestal minder kwetsbaar voor schade. 

Grof haar

Grof haar heeft de grootste diameter en is vaak het sterkst en meest veerkrachtig. Dit type haar kan veel volume en textuur hebben, maar kan ook droger en moeilijker te temmen zijn. 

Wat is het verschil tussen textuur en structuur?

In tegenstelling tot de textuur, praten we met haar structuur over de natuurlijke vorm en het patroon van je haar. Dit kan variëren van steil tot golvend, krullend of kroes. De structuur van je haar wordt bepaald door de vorm van je haarzakjes en de genetische samenstelling. 

Het verschil tussen haar textuur en haar structuur zijn beiden belangrijk om de ideale haarbehandeling te vinden voor jouw haar. Terwijl textuur zich richt op de vorm en het patroon van het haar (steil, golvend, krullend, kroes), gaat het bij structuur om de dikte van de haarstrengen (fijn, medium, dik). Door dit voor jezelf te achterhalen kun jij beter bepalen welke producten en behandelingen het beste voor jouw haartype werken.

Invloeden die je haar textuur kunnen veranderen

De textuur van je haar kan door verschillende invloeden veranderen, zowel tijdelijk als permanent.

Hormonale veranderingen, zoals die tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze, kunnen de textuur van je haar beïnvloeden, waardoor het bijvoorbeeld krullender of steiler wordt. Ook kan dit ervoor zorgen dat je hoofdhuid vettiger wordt. Medicijnen spelen ook mee bij je hermoenen en kunnen dus ook een rol spelen in het veranderen van je haartextuur.

Daarnaast kunnen externe factoren zoals blootstelling aan hitte, chemicaliën in haarproducten of behandelingen zoals permanenten en relaxers je haar textuur veranderen. 

Zelfs je dieet en stressniveaus kunnen invloed hebben op de gezondheid en textuur van je haar. Het is belangrijk om je haar goed te verzorgen en beschermen om de natuurlijke textuur te behouden en schade te minimaliseren.

Deze producten verbeteren de textuur van jouw haar!

De haarsprays van Fuente zijn ideaal voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige haarproducten die niet alleen voor een langdurige fixatie zorgen, maar ook voor verzorging en bescherming van het haar. Hier zijn enkele topproducten die je kunt proberen:

Meer volume en frisheid met droogshampoo

Om je haar de gewenste structuur te geven, is het belangrijk om te beginnen met een schone basis. De Dry Shampoo van Fuente reduceert overtollig vet en onaangename geurtjes, waardoor je haar er weer fris en volumineus uitziet. Dit product is perfect om een wasbeurt uit te stellen en toch een frisse look te behouden.

Natuurlijke textuur terug met de Texture Hairspray

De Texture Spray van Fuente is een geweldig product om de natuurlijke textuur van je haar te versterken en meer definitie en volume te creëren. Deze textuur spray is perfect om je kapsel een boost te geven. Deze spray zorgt voor grip, body en volume, waardoor je gemakkelijk verschillende stijlen kunt creëren. Het is geschikt voor alle haartypes en kan gebruikt worden op droog haar voor een natuurlijk uitziende textuur. Zo geeft het je dus de perfecte oplossing voor elk type textuur! 

Geef weer textuur aan jouw haar

Haar textuur en structuur spelen een cruciale rol in hoe je haar eruitziet en aanvoelt. Met de juiste producten, kun je moeiteloos je gewenste stijl bereiken terwijl je je haar verzorgt en beschermt. Of je nu extra volume, een flexibele hold of een sterke fixatie nodig hebt, Fuente biedt jou de oplossing voor jouw haar!

Previous post